Kawcia.pl
Powiadom znajomych

Zarejestruj się i uzyskaj dostęp do wszystkich funkcji witryny:

- Stwórz swoją kolekcję obrazów
- Wyslij zdjęcie do znajomych
- Śledź aktualizacje od znajomych

Jak relaks - to tylko przy kawci...
Podziel się z innymi czymkolwiek chcesz.

Inne

Słoneczniki Kolorowe gadżety Drzwi dla myszy :) Ozdoba w słoiku Zimowy Stroik który sama wykonałam. Tatuaż koliber Miłość nie wybiera Obudowa na iphone
91 materiałów w kategorii

Dodany przez

"Skyfall" to 23... film o najsłynniejszym agencie Jej Królewskiej Mości. Za kamerą po raz pierwszy stanął Sam Mendes – twórca m.in. "American Beauty", "Drogi do szczęścia" i "Jarhead’a". Film będzie kontynuacją stylu "nowego" Bonda, który zapoczątkowało przełomowe "Casino Royale" z Danielem Craigiem w roli głównej.  W "Skyfall" zobaczymy również nowe gorące gwiazdy – Javiera Bardema w roli czarnego charakteru oraz Ralpha Fiennesa, którego postać owiana jest do tej pory tajemnicą. W roli dziewczyny Bonda wystąpi zjawiskowa Bérénice Marlohe. Inspiruj się Napisz z drutu i sznurka Pierścionek Śliczna sukienka W mikołajkowe czapeczki Fajne szpilki dziewczyny? Błękitna sukienka Semifreddo z czekoladą i wanilią:
----------
Składniki na 4-6 porcji:
----------
100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej,
500 ml śmietanki 36%,
2 duże jajka,
130 g drobno mielonego cukru,
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
-------------
Czekoladę łamiemy na cząstki i umieszczamy w ceramicznej miseczce. W niewielkim rondlu gotujemy 1/3 śmietany i zalewamy czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do wystudzenia.

Jajka rozdzielamy na białka i żółtka. Mikserem na wysokich obrotach ucieramy żółtka z połową cukru na puszysty, jasny krem. W osobnym naczyniu ubijamy białka z drugą połową cukru na sztywną pianę i dodajemy do żółtek. Ubijamy pozostałą śmietankę i dodajemy do masy jajecznej. Masę rozdzielamy do dwóch miseczek w ilości 1/3 do 2/3 przygotowanej mikstury lodowej. Do mniejszej ilości masy dodajemy ekstrakt z wanilii a do drugiej rozpuszczoną w śmietanie czekoladę. Masę waniliową rozlewamy do foremek wypełniając je do 1/3 wysokości naczynek. Ustawiamy foremki na tacy i zamrażamy przez 20-30 minut. Pozostałą masę przechowujemy w lodówce. Kiedy masa waniliowa zastygnie nakładamy na wierzch masę czekoladową i wstawiamy foremki do zamrażalnika na kilka godzin lub całą noc.

Aby wyjąć lody z foremek, zanurzamy je na chwilę w gorącej wodzie i wywracamy foremki do góry dnem wybijając zamrożoną masę z naczynek na talerzyki. Podajemy z owocami.
kasia74

Dodany ze strony pinme.ru

kasia74

kasia74

Dodany February 2, 2016 z pinme.ru

Żołędzie
Raportuj
Dodać
Kawcia.pl