Kawcia.pl
Powiadom znajomych

Zarejestruj się i uzyskaj dostęp do wszystkich funkcji witryny:

- Stwórz swoją kolekcję obrazów
- Wyslij zdjęcie do znajomych
- Śledź aktualizacje od znajomych

Jak relaks - to tylko przy kawci...
Podziel się z innymi czymkolwiek chcesz.

Rekodzielo

Sama zrób spinkę do włosów Naszyjnik z muliny i łańcuszków Różyczka Ładne opakowanie na prezent Świetne Bransoletki Filiżanki jako lampki Choinka Jak upiększyć serduszko solą Kolorowe koperty
163 materiałów w kategorii

Dodany przez

Zestaw na wiosnę Deser:

Składniki:
Truskawki - 8 sztuk
Kiwi - 2 szt.
Jogurt naturalny - 2 szklanki
Płatki kukurydziane - ½ szklanki
Miód (opcjonalnie)

Przygotowanie:
Na dół szklanki warstwa jogurtu (kilka łyżek). Następnie ułożyć warstwę  truskawek, jogurt, kiwi i płatków. Znowu jogurt - płatki - kiwi - truskawki. Udekorować miętą. Na osłodę można dodać trochę miodu. Fryzurka Mały modniś Muffinki Ciasto Bounty:

Składniki na ciasto czekoladowe:

    100 g masła
    90 g drobnego cukru do wypieków
    1 duże jajko
    100 g mąki pszennej
    20 g kakao
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
    1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
    75 ml kwaśnej śmietany 12% lub zsiadłego mleka lub kefiru
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną - przesiać, odłożyć.

W misie miksera umieścić masło i cukier. Utrzeć, do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. Dodać jajko i utrzeć, do połączenia. Dodać wanilię, utrzeć. Dodać przesiane suche składniki  na zmianę z kwaśną śmietaną i wymieszać szpatułką, do połączenia. Powstałe ciasto będzie gęste.
 

Tortownicę o średnicy 20 - 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC przez około 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić.

Krem kokosowy:

    300 ml mleka
    50 g kaszy manny
    80 g wiórków kokosowych
    100 g masła
    100 g cukru pudru
    1 łyżka likieru kokosowego

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mleko zagotować. Dodać kaszę mannę, wiórki kokosowe, zagotować i wymieszać do zgęstnienia i otrzymania gęstej masy. Zdjąć z palnika, przełożyć do miseczki, przykryć folią spożywczą i wystudzić w temperaturze pokojowej.

W misie miksera umieścić masło i cukier puder. Utrzeć do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. Dodawać przestudzoną masę kokosową, w kilku turach, ucierając o każdym dodaniu. Dodać likier kokosowy i zmiksować.

Kremową masę kokosową przełożyć na wystudzone ciasto, wyrównać i schłodzić w lodówce. Po schłodzeniu polać polewą czekoladową.

Polewa czekoladowa:

    50 g mlecznej czekolady
    50 g gorzkiej czekolady
    50 g masła

W małym garnuszku roztopić masło. Dodać obie posiekane czekolady, wymieszać do ich roztopienia. Po tym czasie zdjąć z palnika i wymieszać do powstania gładkiej polewy czekoladowej.

Ciasto najlepiej smakuje wyjęte 30 minut wcześniej z lodówki.

Smacznego :-). Rękawice ze starego swetra Kolorowe korale Słodziak
agniecha

Dodany ze strony pinme.ru

agniecha

agniecha

Dodany September 6, 2017 z pinme.ru

Zrób sobie pasek
Raportuj
Dodać
Kawcia.pl