Kawcia.pl
Powiadom znajomych

Zarejestruj się i uzyskaj dostęp do wszystkich funkcji witryny:

- Stwórz swoją kolekcję obrazów
- Wyslij zdjęcie do znajomych
- Śledź aktualizacje od znajomych

Jak relaks - to tylko przy kawci...
Podziel się z innymi czymkolwiek chcesz.

Zrob to sama

Kanapki z biedronką Jak zrobić własny kubek Cementowe liście Napisz z drutu i sznurka Piórka Żywa książka  Coś zielonego w żarówce Jesienna podstawka Np. pudełko śniadaniowe
102 materiałów w kategorii

Dodany przez

Sernik z rabarbarem i truskawkami - składniki:

    Spód:
    200 g herbatników,
    100 g masła lub margaryny,
    30 g gorzkiej czekolady,
    Masa serowa:
    1 kg półtłustego twarogu,
    100 g białej czekolady,
    3 jajka,
    3 łyżki budyniu truskawkowego,
    250 g cukru,
    70 g masła lub margaryny,
    3 czubate łyżki śmietanki 30%,
    5 łodyg rabarbaru,
    100 g truskawek,
    czubata łyżka cukru pudru,

sposób przygotowania: 
Spód: Masło stopić wraz z czekoladą. Herbatniki połamać na kawałki i zmielić w blenderze. Dokładnie wymieszać ze stopionym masłem. Wylepić dno tortownicy o śr. 24 cm. Masa serowa: Rabarbar oczyścić i pokroić w kostkę. 3/4 rabarbaru ułożyć na przygotowanym spodzie. Truskawki umyć, usunąć szypułki, połączyć z resztą rabarbaru oraz cukrem pudrem i zmiksować na gładki mus. Ser zemleć, dodać cukier, jajka, proszek budyniowy oraz stopione, zimne masło. Czekoladę połamać na kawałki i stopić na parze, lekko przestudzić i powoli wlewać do masy serowej. Całość dokałdnie wymieszać szpatułką i wylać na spód. Na wierzchu rozprowadzić mus owocowy, wykałaczką zrobić wzorki tworząc esy floresy. Piec ok. 15min w temp. 175st, następnie 90 min w temp. 120 st. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Sernik przechowywać w lodówce.

Stroik Piękne Stojak dla tableta Biedronka Różowe  Kobieta Słodziak Kartka urodzinowa
kasia74

Dodany ze strony pinme.ru

kasia74

kasia74

Dodany November 26, 2012 z pinme.ru

odmładzanie starej koszulki
Raportuj
Dodać

1 Lubię

lunafly
Kawcia.pl