Kawcia.pl
Powiadom znajomych

Zarejestruj się i uzyskaj dostęp do wszystkich funkcji witryny:

- Stwórz swoją kolekcję obrazów
- Wyslij zdjęcie do znajomych
- Śledź aktualizacje od znajomych

Jak relaks - to tylko przy kawci...
Podziel się z innymi czymkolwiek chcesz.

Paznokcie

Paznokcie Metodą Wodną ♥

Jak Zrobić paznokcie tą metodą?

Pomaluj paznokcie lakierem bazowym.(Najlepiej jasnym lub Bezbarwnym)Gdy Lakier wyschnie,oklej wokół paznokcia taśmą klejącą. Następnie do jakiegoś naczynia najlepiej miseczki z zimną wodą dodawaj na przemian po jednej kropli każdego z lakierów(Lakiery nie mogą być zbyt gęste, czy bardzo rzadkie gdyż nie sprawdzają się).
Później Wykałaczką zrób fale bądź zygzaki tak, aby powstały wzory.
Wybierz kawałek wzoru, który najbardziej Ci się spodobał i włóż paznokieć do naczynia tak, aby ten wzór się na nim odcisnął.
Pozostaw palec w wodzie przez kilka sekund, następnie za pomocą patyczka kosmetycznego zbierz z wody pozostałości lakieru i wyjmij palec (gdy tego nie zrobimy wyjmując paznokcia możemy zniszczyć cały wzorek).
Postępuj tak z wszystkimi paznokciami.
Jeśli wyschną to odklej taśmę klejącą i zmywaczem usuń lakier ze skórek.
Całość pokryj lakierem bezbarwnym.

I gotowe teraz pozostało się nam cieszyć z ślicznych paznokci :),pochwalcie się w komentarzach czy udało wam się ;)
Zrobienie takich paznokci jest czasochłonne,ale warto :) Z kwiatkami Paznokcie z fajnym brokatem Z wzorem
Szaro Niebieskie ze srebrnym brokatem Zimowy klimat Świetny kolor 
Nails
Kolorowe
77 materiałów w kategorii

Dodany przez

Cytrynowy tort bezowy:
Składniki na blaty bezowe:

    6 białek
    300 g drobnego cukru do wypieków
    1 łyżeczka octu winnego lub soku z cytryny
    szczypta soli

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Blachę posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Na papierze do pieczenia narysować dwa okręgi o średnicy 23 cm każdy.

Piekarnik rozgrzać do 180ºC.

W misie miksera ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać cukier, powoli i stopniowo, łyżka po łyżce, cały czas ubijając, do powstania sztywnej, błyszczącej piany. Dodać łyżeczkę octu/soku z cytryny i ubić. Masę bezową podzielić na dwie części i wyłożyć na przygotowane okręgi, wyrównać.

Wstawić do nagrzanego piekarnika. Po 5 minutach zmniejszyć temperaturę do 140ºC i piec przez 90 minut. Beza powinna się lekko zarumienić i popękać. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i zostawić do wystygnięcia na kilka godzin lub całą noc.

Krem z lemon curd:

    125 g serka mascarpone, schłodzonego
    150 g lemon curdu (np. domowego), schłodzonego
    250 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej
    dodatkowo - 3 łyżki lemon curdu

W miseczce wymieszać łyżką mascarpone i lemon curd, do połączenia (można na wolnych obrotach miksera).

W osobnym naczyniu ubić śmietanę kremówkę. Dodać ją do masy z mascarpone i bardzo delikatnie wymieszać, by tekstura kremu była delikatniejsza.

Wykonanie

Jeden z bezowych krążków położyć na paterę. Równomiernie rozprowadzić po nim krem z lemon curd.

Do rękawa cukierniczego z odciętą końcówką przełożyć 3 łyżki lemon curdu. Z połowy curdu zrobić na powierzchni kremu zygzaki. Przykryć drugim krążkiem bezowym, którego wierzch udekorować zygzakami z pozostałego lemon curdu. Łóżko piętrowe Naczynia Czapki Warkocz Makijaż Tost z patelni Pokój kwiaty
agniecha

Dodany ze strony pinme.ru

agniecha

agniecha

Dodany November 20, 2017 z pinme.ru

Z wzorem
Raportuj
Dodać

1 Lubię

wodetiand
Kawcia.pl