Kawcia.pl
Powiadom znajomych

Zarejestruj się i uzyskaj dostęp do wszystkich funkcji witryny:

- Stwórz swoją kolekcję obrazów
- Wyslij zdjęcie do znajomych
- Śledź aktualizacje od znajomych

Jak relaks - to tylko przy kawci...
Podziel się z innymi czymkolwiek chcesz.

Sport i Fitness

Piękne pośladki: ćwiczenia Płaski brzuszek - motywator Biegaj Black/Pink Flash/Marina Blue Michael Jordan Mens 6 Vi Retro - www.jordan-jordanshoes.com Napoje izotoniczne Natalia Gacka "Zostań Fit" http://www.empik.com/zostan-fit-nowa-ty-w-180-dni-gacka-natalia,p1106354237,ksiazka-p Twardo trzymam się noworocznych postanowień. Znalazłam płytę DVD "czas na fit" w super cenie :) Ćwiczenia na brzuch i biodra Dzień po siłowni
12 materiałów w kategorii

Dodany przez

Cheap Formal Dresses Australia Online - Darlingdressau Tiramisu - przepis klasyczny...
----------
Pyszny, delikatny krem skrywający pyszne biszkopty nasączone mocną kawą z migdałowym aromatem amaretto.
------------

	
6 żółtek,
6 czubatych łyżek cukru,
50 dag mascarpone,
4 łyżki amaretto (można zastąpić innym mocnym i wyrazistym alkoholem),
około 20 biszkoptów "kocie języczki",
1,5 szklanki mocnej kawy, świeżo zaparzonej i całkowicie wystudzonej (może być rozpuszczalna),
2 łyżki gorzkiego, naturalnego kakao
opcjonalnie: 2 łyżki startej gorzkiej czekolady,
-------------------
Żółtka przekładam do miski, dodaję cukier i ucieram mikserem na najwyższych obrotach przez 8-10 minut, aż zamienią się puszysty kogiel-mogiel o barwie prawie białej.
Do masy dodaję mascarpone i miksuję minutę, aż całkowicie połączy się z masą jajeczną.
Do kawy dodaję amaretto.

Biszkopty zanurzam w zimnej kawie na 2-3 sekundy, następnie lekko nimi potrząsając, usuwam nadmiar płynu. W płaskim naczyniu układam warstwę biszkoptów, zalewam je 1/3 masy. Na niej układam następną warstwę namoczonych biszkoptów, zalewam kremem.
Czynność jeszcze raz powtarzam (liczba warstw zależy od wielkości naczynia, czasem będzie ich więcej, czasem mniej, na górze ma być masa).

Naczynie dokładnie owijam folią spożywczą i wstawiam na co najmniej 4 godziny (albo jeszcze lepiej na całą noc) do lodówki.

Przed podaniem deser kroję na kwadraty nożem zanurzonym na chwilę w gorącej wodzie i delikatnie wyjmuję z naczynia. Każdą porcję posypuję kakao i czekoladą.

Smakuje jeszcze lepiej z kieliszkiem amaretto! 10 zalet jedzenia błonnika Stanik z ćwiekami Różowe szpilki A-line Floor-length Bridesmaid Dresses Zajebiste Jedna minuta śmiechu... Kolorowy namiot z tkanin miniroom.pl
Marzenkaa

Dodany ze strony wapteka.pl

Marzenkaa

Marzenkaa

Dodany January 11, 2017 z wapteka.pl

Jak ćwiczyć zimą i jesienią?
Raportuj
Dodać
Marzenkaa

Marzenkaa January 11, 2017
Więcej w artykule: http://www.wapteka.pl/blog/jak-cwiczyc-jesienia-i-zima/

Zaloguj się teraz, aby opublikować komentarz.

Kawcia.pl