Kawcia.pl
Powiadom znajomych

Zarejestruj się i uzyskaj dostęp do wszystkich funkcji witryny:

- Stwórz swoją kolekcję obrazów
- Wyslij zdjęcie do znajomych
- Śledź aktualizacje od znajomych

Jak relaks - to tylko przy kawci...
Podziel się z innymi czymkolwiek chcesz.

Bizuteria

Naszyjnik liście - dwa kolory - sklep internetowy biżuterka.pl Piękne pierścionki Perły z sercem - sklep internetowy biżuterka.pl bransoletka Naszyjnik z kryształem - Łabędź - sklep internetowy biżuterka.pl Kolczyki wisienki - sklep internetowy biżuterka.pl Naszyjnik złota kula - sklep internetowy biżuterka.pl Rzemyki fioletowe - sklep internetowy biżuterka.pl Naszyjnik ptak - dwa kolory - sklep internetowy biżuterka.pl
15 materiałów w kategorii

Dodany przez

hello kitty's car Śliczny pierścionek  Pierścionki Make Up Świetny zestaw Z drutu i kapsli Semifreddo z czekoladą i wanilią:
----------
Składniki na 4-6 porcji:
----------
100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej,
500 ml śmietanki 36%,
2 duże jajka,
130 g drobno mielonego cukru,
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
-------------
Czekoladę łamiemy na cząstki i umieszczamy w ceramicznej miseczce. W niewielkim rondlu gotujemy 1/3 śmietany i zalewamy czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do wystudzenia.

Jajka rozdzielamy na białka i żółtka. Mikserem na wysokich obrotach ucieramy żółtka z połową cukru na puszysty, jasny krem. W osobnym naczyniu ubijamy białka z drugą połową cukru na sztywną pianę i dodajemy do żółtek. Ubijamy pozostałą śmietankę i dodajemy do masy jajecznej. Masę rozdzielamy do dwóch miseczek w ilości 1/3 do 2/3 przygotowanej mikstury lodowej. Do mniejszej ilości masy dodajemy ekstrakt z wanilii a do drugiej rozpuszczoną w śmietanie czekoladę. Masę waniliową rozlewamy do foremek wypełniając je do 1/3 wysokości naczynek. Ustawiamy foremki na tacy i zamrażamy przez 20-30 minut. Pozostałą masę przechowujemy w lodówce. Kiedy masa waniliowa zastygnie nakładamy na wierzch masę czekoladową i wstawiamy foremki do zamrażalnika na kilka godzin lub całą noc.

Aby wyjąć lody z foremek, zanurzamy je na chwilę w gorącej wodzie i wywracamy foremki do góry dnem wybijając zamrożoną masę z naczynek na talerzyki. Podajemy z owocami. bransoletka Skromny i śliczny pierścionek
kasia74
majka

majka przez Marzenkaa

Dodanie March 17, 2016 into Bizuteria

Bransoletki
Raportuj
Dodać
Kawcia.pl