Kawcia.pl
Powiadom znajomych

Zarejestruj się i uzyskaj dostęp do wszystkich funkcji witryny:

- Stwórz swoją kolekcję obrazów
- Wyslij zdjęcie do znajomych
- Śledź aktualizacje od znajomych

Jak relaks - to tylko przy kawci...
Podziel się z innymi czymkolwiek chcesz.

Zrob to sama

Serce i kwiatki odmładzanie starej koszulki Kokardy na prezenty Co można zrobić ze spalonej żarówki Różyczki Półki ze starych desek "Stolik" Z suszonych owoców i warzyw Jak upiększyć spodenki
102 materiałów w kategorii

Dodany przez

Słodziak Warkocz Egzotyczne i piękne Zestaw Kawowy duecik - przepis na kawę!


Składniki:

    1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Jacobs,
    100 ml jogurtu naturalnego,
    kilka świeżych truskawek,
    1 łyżeczka kakao,
    lód w kostkach,

Przygotowanie:

Zmiksuj truskawki. Odlej łyżkę musu (przyda się do dekoracji). Resztę zmiksuj z połową jogurtu. Można też dodać kostkę lodu. Wlej do naczynia.
Resztę jogurtu zmiksuj z kawą, kakao i lodem.
Zalej delikatnie masę truskawkową, tak, aby warstwy się nie połączyły.
Udekoruj musem truskawkowym.

Czas przygotowania: poniżej 15 min.
Sernik z rabarbarem i truskawkami - składniki:

    Spód:
    200 g herbatników,
    100 g masła lub margaryny,
    30 g gorzkiej czekolady,
    Masa serowa:
    1 kg półtłustego twarogu,
    100 g białej czekolady,
    3 jajka,
    3 łyżki budyniu truskawkowego,
    250 g cukru,
    70 g masła lub margaryny,
    3 czubate łyżki śmietanki 30%,
    5 łodyg rabarbaru,
    100 g truskawek,
    czubata łyżka cukru pudru,

sposób przygotowania: 
Spód: Masło stopić wraz z czekoladą. Herbatniki połamać na kawałki i zmielić w blenderze. Dokładnie wymieszać ze stopionym masłem. Wylepić dno tortownicy o śr. 24 cm. Masa serowa: Rabarbar oczyścić i pokroić w kostkę. 3/4 rabarbaru ułożyć na przygotowanym spodzie. Truskawki umyć, usunąć szypułki, połączyć z resztą rabarbaru oraz cukrem pudrem i zmiksować na gładki mus. Ser zemleć, dodać cukier, jajka, proszek budyniowy oraz stopione, zimne masło. Czekoladę połamać na kawałki i stopić na parze, lekko przestudzić i powoli wlewać do masy serowej. Całość dokałdnie wymieszać szpatułką i wylać na spód. Na wierzchu rozprowadzić mus owocowy, wykałaczką zrobić wzorki tworząc esy floresy. Piec ok. 15min w temp. 175st, następnie 90 min w temp. 120 st. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Sernik przechowywać w lodówce.

Różowe szpilki Ślubne retro Deser z truskawkami
kasia74

Dodany ze strony pinme.ru

kasia74

kasia74

Dodany February 2, 2016 z pinme.ru

Z suszonych owoców i warzyw
Raportuj
Dodać
kenny45

kenny45 May 8, 2018
Na pewno świetnie pachnie :)

Zaloguj się teraz, aby opublikować komentarz.

Kawcia.pl