Kawcia.pl
Powiadom znajomych

Zarejestruj się i uzyskaj dostęp do wszystkich funkcji witryny:

- Stwórz swoją kolekcję obrazów
- Wyslij zdjęcie do znajomych
- Śledź aktualizacje od znajomych

Jak relaks - to tylko przy kawci...
Podziel się z innymi czymkolwiek chcesz.

Wnetrza

Świetne schody kręcone Bardzo oryginalnie Kuchnia Półka Stojak Kotki na schodach To musi być niesamowite Świetny pokój dla dzieci Kuchnia
71 materiałów w kategorii

Dodany przez

Jadłabym Kawa muśnięta słońcem - przepis na kawę!Składniki:    3 łyżeczki rozpuszczalnej kawy Jacobs,    100 ml wody gazowanej,    100 ml soku cytrynowego lub grapefruitowego,    3 łyżeczki miodu,    świeże zioła: melisa, mięta, kolendra,    kostki lodu : Przygotowanie:Kawę rozpuść w wodzie gazowanej, dodaj sok i miód. Podawaj z listkami świeżych ziół i dużą ilością lodu.Czas przygotowania: 10 min. Prosty i oryginalny stojak na kwiaty Stylówka Sernik z rabarbarem i truskawkami - składniki:

    Spód:
    200 g herbatników,
    100 g masła lub margaryny,
    30 g gorzkiej czekolady,
    Masa serowa:
    1 kg półtłustego twarogu,
    100 g białej czekolady,
    3 jajka,
    3 łyżki budyniu truskawkowego,
    250 g cukru,
    70 g masła lub margaryny,
    3 czubate łyżki śmietanki 30%,
    5 łodyg rabarbaru,
    100 g truskawek,
    czubata łyżka cukru pudru,

sposób przygotowania: 
Spód: Masło stopić wraz z czekoladą. Herbatniki połamać na kawałki i zmielić w blenderze. Dokładnie wymieszać ze stopionym masłem. Wylepić dno tortownicy o śr. 24 cm. Masa serowa: Rabarbar oczyścić i pokroić w kostkę. 3/4 rabarbaru ułożyć na przygotowanym spodzie. Truskawki umyć, usunąć szypułki, połączyć z resztą rabarbaru oraz cukrem pudrem i zmiksować na gładki mus. Ser zemleć, dodać cukier, jajka, proszek budyniowy oraz stopione, zimne masło. Czekoladę połamać na kawałki i stopić na parze, lekko przestudzić i powoli wlewać do masy serowej. Całość dokałdnie wymieszać szpatułką i wylać na spód. Na wierzchu rozprowadzić mus owocowy, wykałaczką zrobić wzorki tworząc esy floresy. Piec ok. 15min w temp. 175st, następnie 90 min w temp. 120 st. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Sernik przechowywać w lodówce.

Z piłką Żołędzie Np. pudełko śniadaniowe Sypialnia
kasia74

Dodany ze strony joybx.com

kasia74

kasia74

Dodany January 7, 2013 z joybx.com

Stylowa weranda
Raportuj
Dodać
Kawcia.pl