Kawcia.pl
Powiadom znajomych

Zarejestruj się i uzyskaj dostęp do wszystkich funkcji witryny:

- Stwórz swoją kolekcję obrazów
- Wyslij zdjęcie do znajomych
- Śledź aktualizacje od znajomych

Jak relaks - to tylko przy kawci...
Podziel się z innymi czymkolwiek chcesz.

Inne

Wieszak na buty Koktajl 2013 “Spójrz, jak wygląda moja twarz. Czy został - Zamknięty Świat, Otwarte Rany Kolorowe mrówki Przybornik Naczynia w ogrodzie Samotność
88 materiałów w kategorii

Dodany przez

Chocolat Blanc:

Składniki (dla 1 osoby):

    50 g białej czekolady,
    200 ml kawy,
    200 ml mleka,
    starta biała czekolada do dekoracji,

Przygotowanie:

    Spienić mleko i wlać je do dwóch ozdobnych szklanek.
    Rozpuścić białą czekoladę w łaźni wodnej, wymieszać z gorącą kawą i wlać na spienione mleko.
    Posypać starą białą czekoladą i podawać. Na wieczorne wyjście Stanik też może być hard Stylizacja Szpilki w kleksy Zestaw KAWOWA PIANKA

-0,5 tabliczki mlecznej czekolady
-2-3 płaskie łyżki żelatyny
-2 szklanki mleka
-2 śnieżki (bite śmietany w proszku)
-3 łyżki kawy rozpuszczalnej
-łyżka kakao

KREM

-litr mleka
-2 budynie
-2 łyżki mąki
-3 żółta
-3/4 szkla cukru
-cukier waniliowy

-250g masła lub margaryny


DODATKOWO

-1,5 paczki herbatników kakaowych (u mnie bonitki) Paczka miała 250g
-troszkę czekolady do posypania ciasta

Przygotowanie ciasta polecam rozpocząć od kremu a konkretniej od bazy kremu czyli budyniu.

Z litra mleka odlewamy około 3/4 szklanki, resztę zagotowujemy.

Do odlanej części dodajemy żółtka, budynie, cukier, cukier waniliowy mąkę i dokładnie mieszamy.

Wylewamy na gotujące się mleko, mieszamy mocno do zgęstnienia.

Studzimy.

Gdy budyń jest już zimny margarynę lub masło w temperaturze pokojowej ubijamy na puch, dodajemy po łyżce budyniu i ucieramy na gładki krem. Czarna cudowna Makijaż w słonecznych kolorach
agniecha
agniecha

agniecha

Wysłano September 24, 2013

Kubki
Raportuj
Dodać

2 Polubień

DoRoTa polcia
Kawcia.pl