Kawcia.pl
Powiadom znajomych

Zarejestruj się i uzyskaj dostęp do wszystkich funkcji witryny:

- Stwórz swoją kolekcję obrazów
- Wyslij zdjęcie do znajomych
- Śledź aktualizacje od znajomych

Jak relaks - to tylko przy kawci...
Podziel się z innymi czymkolwiek chcesz.

Kawa

3253 Obserwuje, 7 Materiałów
Kawcia - Kawa

0 polubienia    0 Dodaj  

Kawcia

Panda - Kawa

0 polubienia    0 Dodaj  

Panda

Kawowa sowa  - Kawa

0 polubienia    0 Dodaj  

Kawowa sowa

Espresso migdałowe

Składniki na 1 porcję:
2 czubate łyżeczki kawy Tchibo espresso,
siekane migdały,
krem migdałowy,
świeże mleko spożywcze 3,2%,
brązowy cukier trzcinowy

Przygotowanie:
Przygotować kawę espresso tak, jak zwykle, w ekspresie ciśnieniowym lub
w ekspresiku mocca. Następnie podgrzać mleko i ubić do uzyskania mlecznej piany. Nałożyć pianę w formie „kopczyka”, resztę płynnego mleka wlać powoli lejąc po ściance filiżanki. Dodać jedną łyżeczkę kremu migdałowego, przystroić niewielką ilością siekanych migdałów i cukrem trzcinowym. - Kawa

0 polubienia    0 Dodaj  

Espresso migdałowe Składniki na 1 porcję: 2 czubate łyżeczki kawy Tchibo espresso, siekane...

Caffè mocha Składniki:     30 ml kawy espresso,     120 ml gorącego mleka,     1-2 łyżeczki zimnego sosu czekoladowego,     bita śmietana,     wiórki czekoladowe, .Przygotowanie:    Podstawą przygotowania caffee mocha jest gorące, delikatnie spienione mleko, które za jednym dotknięciem przygotujesz w najlepszych ekspresach De'Longhi.    Na dno szklanki wlewamy szklanki sos czekoladowy, a następnie ostrożnie dodajemy wczesniej przygotowane i lekko ostudzone mleko.    Następnie powoli dolewamy espresso.    Aby dopełnić przyjemności, umieszczamy na wierzchu puszystą warstwę bitej śmietany.    Całość przystrajamy wiórkami czekoladowymi.  Caffè mocha to doskonały napój dla kawoszy, którzy kochają czekoladę. Składa się on z warstw czekolady, mleka i espresso przykrytych puszystą bitą śmietaną. Caffè mocha nie tylko atrakcyjnie wygląda, ale także wyśmienicie smakuje, zachwycając słodką nutą czekolady i cudownym aromatem kawy. - Kawa

0 polubienia    0 Dodaj  

Caffè mocha Składniki: 30 ml kawy espresso, 120 ml gorącego mleka, 1-2 łyżeczki...

Espresso imbirowe:::

Składniki na 1 porcję:
1 filiżanka Tchibo espresso
1 cienki plaster imbiru
cukier
woda

Przygotowanie:
Na dno filiżanki wkładamy plaster imbiru, wlewamy espresso i pozwalamy, aby przez chwilę naciągnęło. Dodajemy cukier według upodobania. - Kawa

0 polubienia    0 Dodaj  

Espresso imbirowe::: Składniki na 1 porcję: 1 filiżanka Tchibo espresso 1 cienki plaster...



Bicerin został wymyślony przez hrabiego Cavoura. To napój arystokracji z historycznego włoskiego miasta, Turynu. Dodatek kakao w proszku i cynamonu nadaje napojowi szlachetny smak. Niesłychanie drogie wówczas składniki sprawiały, że napojem mogli rozkoszować się jedynie zamożni.

Przygotowanie:

1. Do szklanki wsyp kakao, wlej niewielką ilość wody i rozmieszaj, by utworzyć  kremową masę.

2. Dolej kawę.

3. Posyp po wierzchu cynamonem, a następnie powoli dodaj spienione mleko.

Składniki:

    30-40 ml kawy, 

    1,5-2 łyżeczki kakao w proszku, 

    1 łyżeczka cukru (lub do smaku), 

    1 szczypta cynamonu, 

    Spienione mleko.

 - Kawa

0 polubienia    0 Dodaj  

Bicerin został wymyślony przez hrabiego Cavoura. To napój arystokracji z historycznego...

Kawcia.pl